Wie zijn wij?

Wie zijn wij

Wij zijn één van de verenigingen die onder het Samenwerkings Verband Filatelie vallen. SV Filatelie heeft, verdeeld over 25 afdelingen, ongeveer 5000 leden. FilatelieVereniging De Gelderse Vallei is hiervan één van de grotere met ongeveer 200 leden. Leden komen uit Ede, Bennekom,  Ederveen,  Lunteren, Otterlo, Wekerom Harskamp, Barneveld, Garderen, de Glind,  Stroe, Achterveld en Voorthuizen, Scherpenzeel, Wolfheze, Doorn. Ook hebben wij een jeugdafdeling.

verzamelaars

De avondbijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en de middagen rond 14.00 uur en worden beiden altijd druk bezocht. Zie voor het volledige programma de agenda pagina.

Zowel dames als heren, van jong tot oud wonen de bijeenkomsten bij. Bijna altijd kan de verzamelaar aan het eind van de avond of de middag naar huis gaan met een nieuw verworven klein nood, ofwel door te ruilen dan wel door een prijsje te winnen in een quiz of de loterij die elke maand gehouden wordt. Wat vooral leuk is, is het contact met medeverzamelaars. Niet alleen tijdens de bijeenkomsten kan de vereniging iets voor u doen. Ook thuis kunt u van diverse activiteiten en diensten gebruik maken die de vereniging u biedt. Met onder andere het rondzendverkeer.

 

Bijeenkomsten

Elke eerste donderdag van de maand houden wij een bijeenkomst in de Schuilplaats Otterloseweg 18a Ede, uitgezonderd de maanden juli en augustus. U bent welkom vanaf 19:30 uur.

De avonden bestaan onder andere uit veilingen, lezingen, een filatelistische quiz, bezoekjes aan filatelistische evenementen en zusterverenigingen. Alle avonden is er volop gelegenheid om onderling te ruilen. Vrijwel elke derde donderdag van de maand wordt er een postzegelmiddag gehouden op dezelfde locatie met volop gelegenheid om te ruilen en de ‘snuffelboeken’ door te nemen.